Ciasta suche i przekładane

szybkie ciasta na herbatnikachJeżeli chodzi o szybkie ciasta na herbatnikach, do wyboru zwykle mamy całkiem suche, typu babki, zebry i tak dalej, które mają po prostu jedną dość suchą konsystencję. Są jednak też ciasta nieco bardziej nawilżone, przełożone kremami, czasem owocami, galaretką. Wszystko wedle własnego uznania. Niektórzy zdecydowanie bardziej wolą przekładane ciasta, ponieważ mają dość zróżnicowany smak. Są takie nawilżone, dzięki czemu można je jeść bez popijania kawą czy herbatą. Z kolei jeżeli chodzi o wykonanie, kobiety podpowiadają, że zdecydowanie szybciej i łatwiej jest zrobić szybkie ciasta na herbatnikach, które praktycznie miesza się w jednej misce mikserem łącząc wymagane składniki i tyle. Nic więcej nie trzeba robić, poza wylaniem na blachę i upieczeniem. Przy ciastach przekładanych kremami i różnymi innymi składnikami, jest zdecydowanie więcej pracy, co zajmuje sporo czasu. No i oczywiście jest trochę trudniej je wykonać, tym bardziej gdy kobieta nie jest w tych sprawach obyta. Wówczas zawsze pojawiają się jakieś problemy i utrudnienia.

Comments are closed.