Jak długo piec ciasto

Zabierając się za przygotowanie ciasta na herbatnikach, zaraz po wymieszaniu składników przychodzi właściwy moment na wstawienie blaszki do piekarnika. Problem tylko polega na tym, że niekiedy kobiety nie wiedzą w jakiej temperaturze je piec. Przeważnie temperatura podana jest w przepisie, a co więcej, również czas. Czyli od razu wiadomo ile będzie trzeba trzymać je w piekarniku. Kiedy nie ma podanego czasu, najwyraźniej jest to przepis niekompletny. W niektórych sytuacjach kobiety mają nieco inne piekarniki niż powinny mieć. Na przykład jakieś przestarzałe, albo źle ustawione. Wówczas ciasto narażone jest na przykład na spalenie. Wtedy na upieczenie ciasta na herbatnikach idealnego są raczej małe szanse i w sumie nie dziwne, że kobiety się tym przejmują, bo jednak szkoda całej pracy, zaangażowania i składników. Także w tej sytuacji raczej potrzebne jest wyczucie. Każda kobieta powinna znać swój piekarnik, a kiedy nie ma temperatury albo czasu w przepisie, lepiej aby go pominęła. Nie ma sensu robić sobie problemów i nadziei.

Comments are closed.