Jak grillować dobrze warzywa

Nie wszystkie eko warzywa nadają się dobrze do grillowania. Są jednak również takie, które są wręcz stworzone do stworzenia z nich potraw z grilla. Są to na przykład ziemniaki, cebula, cukinia, kukurydza, papryka czerwona, a także szparagi i bakłażany. Jeśli chce warzywa sypać solą w trakcie grillowania, używajmy tej gruboziarnistej. Można posypać również warzywa kminkiem, chili, tabasco, a także cytryną, zwłaszcza jeśli jest to cytryna obrana ze skórki. Do kabaczków świetnie nadaje się estragon i imbir. Imbir właściwie nadaje się do każdego rodzaju warzyw, jednakże trzeba z nim uważać, bo bardzo rozgrzewa, a to nie zawsze jest wskazane podczas gorącego popołudnia, kiedy raczej chcemy schłodzić się zimnym piwem niż podgrzewać i rozgrzewać gorącymi i tłustymi potrawami. eko warzywa najlepiej jest grillować na tacce aluminiowej, która pozwala na zachowanie wszelkich substancji odżywczych, które dzięki takiej tacce właśnie nie skapują wraz z tłuszczem do ognia. Na tacce ponadto nie tracą smaku i soczystości oraz koloru.

Comments are closed.