Muffiny z migdałami

muffiny czekoladowe z malinami są świetną przekąską na poprawę humoru, są idealnym dodatkiem na przyjęciu i frajdą dla dziecka. Warto zatem poznać przepis na razowe muffiny o smaku bananowym z migdałami. Potrzeba nam

100 g mąki razowej pszennej
100 g mąki pszennej
100g płatków owsianych
100g cukru trzcinowego
Łyżeczka sody
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
100ml maślanki
Jajko
3 spore banany
60 g masła i tyle samo migdałów najlepiej w płatkach.

Należy połączyć ze sobą mąki, płatki owsiane, sodę, proszek, cukier i migdały. Masło należy roztopić i schłodzić, banana natomiast blendujemy razem z maślanką. Następnie dodajemy jajko i masło, jeszcze raz miksujemy. Kolejnym krokiem jest przelanie masy do suchych składników i zmieszanie. Następnie napełniamy foremki, jednak nie do końca aby nasze babeczki nie wypłynęły w piekarniku kiedy będą rosnąć. Poza tym, zbyt wysokie mogą się nam popalić na górze. Wkładamy do piekarnika na 20 minut w 200?C i już mamy muffiny czekoladowe z malinami.

Comments are closed.