Tostadas z wołowiny

Jeśli masz ochotę na nieziemskie i ciekawe danie, koniecznie powinieneś wypróbować tego! W przepisie mowa o egzotycznym z nazwy tostadas z wołowiny kobe. Nazwa tajemnicza, zatem czas zdradzić obecne tu składniki. Potrzeba nam pół kilograma wołowiny kobe, pół szklanki sosu chili, czerwony pieprz, pół szklanki śmietany, kilka grzanek, sos z papryczek jalapenos, pół główki sałaty strzępiastej, półtorej szklanki guacamole sól, przyprawa meksykańska oraz ser gouda. Najpierw mielimy wołowinę, następnie smażymy ją z czerwonym pieprzem do momentu gdy mięso nie straci czerwonego koloru. Później znowu rozprawiamy je odrobiną czerwonego pieprzu. Następnie zajmujemy się sosem chili, który mieszamy z czerwonym pieprzem, łyżeczką przyprawy meksykańskiej i ? łyżeczki soli. Taką mieszankę mocno należy podgrzać. W innym naczyniu mieszamy śmietanę z sosem z papryczek jalapenos. Następnie wykorzystujemy nasze grzanki- nakładamy na każdą z nich sałatę, mięso, guacamole, odrobinę startego sera i wszystko polewamy sosem z jalapenos. Pyszne i ostre danie z charakterem!

Comments are closed.